En dag med panikångest, oro och tandläkarbesök :(

Idag fick jag ett rejält bakslag som jag hoppas ta mig ur fortare än kvickt. Upptäckte att jag var svullen, röd och irriterad i mitt tandkött redan i helgen. Tänkte inte så mycket på det eftersom jag inte hade någon värk att tala om. Detta kan ju tyckas vara en liten sak men för mig som har extrem tandvårdsrädsla är det betydligt värre. Något patetiskt kan tyckas, men inte för mig…. . Panikångesten slog till värre än någonsin när jag upptäckte hur det såg ut i munnen. Rött, lite svullet och såg ut som någon typ av blåsor. Insåg ju att jag måste ringa min tandläkare och få detta undersökt. Jag fick min första attack av panikångest redan då. Yrsel, skenande puls, illamående och kändes som jag skulle svimma. Ringde till jobbet och sa som det var. Fick tag i min tandläkare med en tid kl 17. Hela dagen fortsatte med panikångest som gick i vågor. Fick till och med ta till mina ”Atarax” som gjorde mig extremt trött.

Atarax

Inte ens mina andningsövningar fungerade som jag tidigare tagit till för att häva panikångest.

andningstips

Besöket hos min tandläkare gick bra. Fick åka dit själv idag eftersom Inge var på jobbet. Har en mekanisk tandköttsskada orsakad av något hårt eller starkt kryddat jag ätit. Men troligtvis beror det på att jag borstar för frenetiskt. Inte bra det heller! Ska tillbaka på fredag eftermiddag för kontroll och tills dess blir det extra försiktigt med tandborsten och pensling med ”Corsodyl”

Ingen bra dag men jag reser mig igen och tar nya tag! God natt på er! ♥

nuet

Du kanske också gillar:

DelaShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 svar

  1. Eva skriver:

    Käraste Lotta !!!! Hoppas att allt är bättre nu. Tack för tipset med andningsövningarna. Det har jag med nytta av. Det är lite turbulent hos mig nu. Min trygga värld rasade samman när facket ringde mig och sa att jag ska bli erbjuden ny tjänst på Gylles. Hade precis förlikat mig med att gå hem och ta dagen som den kommer utan stress och oro. Nu revs mycket upp igen. Jag vet att det är upp till mig själv om jag vill fortsätta jobba. Samtidigt gnager det i mig om det är rätt att lämna den sociala biten som är så viktig för oss med depressioner. Man vet inte om man gör rätt eller fel. Ska på möte idag kl 14 med facket. Får väl se vad de har att erbjuda och om det passar mig. KRAM till dig !!!!!! Vi hörs !!!!!

  2. Liselott skriver:

    Tack Eva! Så svårt det måste kännas för dig nu. Det bästa är nog att följa ditt hjärta och magkänslan. Visst är det viktigt med den sociala biten, det vet vi. Men du har så mycket njutning av ditt Ville ville kulla som är fantastiskt och med skogen och naturen mår du ju bra har jag förstått. Så mycket tid tillsammans med Ove som gör att ni kan göra så mycket tillsammans. Självklart är det ju en ekonomisk bit att tänka på också. Jag personligen hade inte tvekat att fortsätta som ”fritidsforskare” om jag hade haft möjligheten. Allt arbete har ju en viss stress som också medför oro. Tänk på dig själv och gör det som du tror att du själv mår bäst av. Lycka till oavsett vad ditt beslut blir. Tusen kramar till dig ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *